DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 08.01.2009 08:55:27 

    RADIO - RESERVE

recepty
Kuřecí medajlonky na šlehačce
 
4 kuřecí řízky, 1 šlehačka, sůl, pepř, kari koření, půl cibule, 2 stroužky česneku,
 
Kuřecí  řízky naklepeme, osolíme, opepříme, lehce  posypeme  kari  kořením. Na tuku osmahneme půlku jemně nakrájené cibule,  přidáme 2 utřené stroužky česneku, kuřecí
řízky a opékáme  je z obou  stran.   Po chvíli  zalejeme šlehačkou a dusíme  až je maso
měkké. Šťáva se šlehačkou  při dušení zhoustne,  podle  chuti  můžeme  zředit trochou
smetany. Podáváme s bramborovýma kroketkami Nowaco. J)))
 
Banánové toasty
 
Toastový chléb, banány, eidam na strouhání, máslo, brusinky
 
Toasty lehce potřeme máslem a dáme na chvíli pod gril anebo je nasucho opečeme v  toastovači. Lehce opečený toast poklademe banánem nakrájeným na kolečka, několika lžičkami brusinek, zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem do růžova.

Rajčatový salát s mozarelou
 
Rajčata, mozarela, sůl, pepř, olivový olej, čerstvá bazalka
 
Rajčata nakrájíme na plátky, rozložíme po talíři, osolíme, opepříme, poklademe na plátky nakrájenou mozarelou, čerstvou bazalkou natrhanou na kousky a zalejeme olivovým olejem. Dáme vychladit, podáváme s pečivem anebo jako přílohu k masu.

Chuťovky s lososem a kaviárem
Potřebujeme: 2 rovné rohlíky, 80 g másla, 30 g černého kaviáru, 30 g lososa (plátky nebo drť), petrželku.
Rohlíky nakrájíme na 20 šikmých plátků. Změklé máslo rozetřeme v pěnu, částí potřeme plátky rohlíků, zbytkem nastříkáme obvody plátků sáčkem s vroubkovanou trubičkou. Do středu chuťovek položíme kaviár a lososa, ozdobíme petrželkou a vpíchneme párátka. Podáváme vychlazené.

 


 

Hrušky se sýrovými hrudkami

4 zralé ale tvrdé hrušky, 2lžíce citronové šťávy,4dcl sladkého desertního vína, 4hvězdičky anýzu/badyánu/, 40g pažitkové lučiny,40g modrého plísňového sýra, 20g strouhaného eidamu,snítka petrželky a několik snítek pažitky.

Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a jadřince vykrojíme.Potřeme citronovou šťávou a vložíme do desertního vína s anýzem a uvedeme do varu - po 4min hrušky obrátíme a vaříme další 4min, vyjmeme z nálevu a necháme okapat.Z pažitkové lučiny a rozdrobeného plísňového sýra a strouhaného eidamu uhněteme 4 hrudky, které posypeme posekanou pažitkou a petrželkou.Hrušky rozdělíme na desertní talíře a doplníme sýrovými hrudkami a ozdobíme anýzem z nálevu.

 


Pěna ze žervé s lososem

50g másla, 200g žervé(Lučiny).50g drceného lososa, citronová šťáva, petrželka

Změklé máslo našleháme se sýrem a postupně zašleháváme drceného lososa, ochutíme malým množstvím citronové šťávy - sůl není třeba přidávat. Pěnou můžeme plnit. rajčata, papriky, vařená vejce nebo ji ozdobně nastříkáme na plátky veky. Zdobíme petrželkou.


Šunkové sushi ( 5porcí)

450g pražské šunky, 300g kulatozrnná rýže, 100g parmezán(Grana Padano), pažitka, sůl, bílý pepř.

čerstvě uvařenou rýži promícháme s najemno nasekanou pažitkou a přidáme parmezán. Dochutíme solí a bílým pepřem, směs necháme vychladnout v pokojové teplotě.

připravíme si silnější plátky pražské šunky, na kterou dáme vlažnou rýži posypanou pažitkou a plátek srolujeme do rolky,tu nakrájíme na cca 1,5cm široká kolečka a spojíme s párátkem.

- můžeme použít křen wasabi..

 

 Vytvořeno službou WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek